FacebookTwitterEmailPrintΜοιράσου

Κόσμημα – Ζωγραφική – Γενική Χειροτεχνία

Χειροποίητο Κόσμημα 

(γενικά -τεχνικές εφαρμογές – εικαστικές εφαρμογές)

Μαθήματα Χειροποίητου Κοσμήματος

Τα Μαθήματα Χειροποίητου  Κοσμήματος στην Πνευματική, Πολιτιστική & Κοινωνική Κίνηση Βορείων Προαστίων ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 1984 με διάθεση για δημιουργία χωρίς περιορισμούς . Ήταν ένας τρόπος  να μοιραστούμε την εμπειρία κάποιων ανθρώπων και τη μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους σε περισσότερους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Τα Σεμινάρια Χειροποίητου Κοσμήματος είναι επιπλέον για μας ο τρόπος να πραγματώσουμε μια εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς αυθεντίες , ανταγωνισμό  & αξιολογήσεις .
 • Πού γίνονται τα μαθήματα; Τα μαθήματα γίνονται σε διαμορφωμένη σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας αίθουσα που υπάρχει στο σύλλογο,  ο κάθε συμμετέχων φέρει τα ατομικά του εργαλεία.
 • Πόσο διαρκούν τα μαθήματα; Τα μαθήματα διεξάγονται συνεχώς από Οκτώβριο  έως το τέλος Ιουνίου . Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να δημιουργηθεί Τμήμα και άλλη ημέρα της εβδομάδας. Κάθε συνάντηση διαρκεί μία ώρα . Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες (6-8 σε κάθε ομάδα).
 • Πώς γίνονται τα σεμινάρια και τί μαθαίνουμε ; Κάθε άτομο ορίζει τη δική του διαδρομή μέσα στο σεμινάριο, που εξαρτάται από το τί αναζητά , τί επιθυμεί, τί έχει ανάγκη. Εμείς στηρίζουμε και διευκολύνουμε μια διαδικασία αναζήτησης που δεν είναι μονοδιάστατη αλλά συνολική , δεν αναφέρεται μόνο στην τεχνική γνώση αλλά και στην αισθητική και τη συνολική αντίληψη για το αντικείμενο. Στόχος δεν είναι απλά η γνώση αλλά ο τρόπος με τον οποίο φτάνουμε στη γνώση και η καλλιέργεια της ικανότητας να την ανακαλύπτουμε όταν τη χρειαστούμε. Τα αντικείμενα που παράγονται είναι αποτυπώσεις της αναζήτησης, στιγμιότυπα της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αυτά που εξυπηρετούν καλύτερα τις ιδέες μας και είναι απεριόριστα όσο είναι και αυτές.
 • Σε ποιούς απευθύνονται τα μαθήματα ; Σε όλους και όλες που τρέφουν κάποιο ενδιαφέρον για το κόσμημα σε οποιαδήποτε μορφή του. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η εμπειρία όσο και η απειρία είναι ζητούμενο. Τα τμήματα  απαρτίζονται  από άτομα που ασχολούνται πρώτη φορά με το αντικείμενο και άτομα που έχουν προηγούμενες γνώσεις και αυτή ακριβώς η απτή αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων είναι για όλους η πιο σημαντική παιδεία.
 • Θεματικά Σεμινάρια Τα διήμερα θεματικά σεμινάρια αφορούν στη συμπυκνωμένη παρουσίαση και εφαρμογή διαφόρων τεχνικών άμεσα ή και έμμεσα σχετικών με το κόσμημα. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρχουν κάθε μήνα στο site του συλλόγου  και στη σελίδα μας στο Facebook.
 • Ετήσια έκθεση – εκδήλωση Οι διάφορες ομάδες των συμμετεχόντων  βρίσκουν κάθε χρόνο σημείο σύγκλισης στην Ετήσια Έκθεση - Εκδήλωση. Είναι ένας τρόπος συμπυκνωμένης προσπάθειας αλλά και επαφής με το κοινό για να μπορέσει ο κάθε μαθητής να προβάλει τις δημιουργίες του.
Παρασκευή 19:30-20:30 Διδάσκει η κ.Ελένη Αραμπάνου Δηλώσεις Συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.  

 Εργαστήρι Ζωγραφικής

Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και αποτυπώνει την προσπάθεια του καλλιτέχνη να αναπαραστήσει την πραγματικότητα της φύσης ή του ανθρώπου ή την φανταστική πραγματικότητα της ψυχής του και των συναισθημάτων του. Τμήματα Παίδων:Τετάρτη 17:00-18:00 Τμήματα Ενηλίκων: Τετάρτη 19:00-21:00 Έναρξη Οκτώβριο εφόσον συμπληρωθούν τμήματα. Διδάσκει ο κ.Γιάννης  Τριανταφύλλου Με τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς πραγματοποιείται η ετήσια  έκθεση με παρουσίαση των έργων των μαθητών.   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.    

Διακοσμητικές Εφαρμογές

 • Γενική Χειροτεχνία – Πηλοπλαστική, Κηροπλαστικς, Κούκλα, Μαριονέττα και Μάσκα.
 • Χαρακτική, Πυρογραφία, Χαλκογραφία.
 • Παλαίωση εικόνας. Ανθοδιακόσμηση με φρέσκα ή ξηρά λουλούδια.
 • Μπατίκ.
   

Μικρογλυπτική -Αντικείμενο 

 • Εργαστήρι Μεταλλοπλαστικής (repousse),  εργαστήρι από πηλό σε μέταλλο.
 • Εργαστήρι Μικρογλυπτικής & Αντικειμένου.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.