FacebookTwitterEmailPrintΜοιράσου

Μουσική

Μουσική Σχολή «Νικολό Παγκανίνι» – Αναγνωρισμένη από το Κράτος

  • Τμήμα Κλασσικών και παραδοσιακών Οργάνων.
  • Σύστημα ORFF DALCROZE (για παιδιά 4-6 ετών)
  • Μουσική Προπαιδεία με έμφαση στη Φλογέρα.
  • Προετοιμασία για το τμήμα Μουσικολογίας.
  • Θεωρητικά Μαθήματα.
  • Παιδική Χορωδία και Χορωδία Νέων.
  • Ρεμπέτικη Κομπανία και ορχήστρα
  • Χορωδιακά τμήματα ενηλίκων.
  • Πιάνο Βιολί
  • Παραδοσιακά Κρουστά
  • Ντραμς
  • Ηλεκτρική Κιθάρα
  • Ακουστική Κιθάρα
  • Γιουκαλίλι
  • Ομαδικό Μάθημα Κιθάρας Ενηλίκων
  • Φλάουτο
  • Φλογέρα
  • Μπουζούκι
  • Ούτι
  • Ταμπουράς
  • Φωνητική
  • Παιδικό Μουσικό Θέατρο κ.λ.π.
Πιο αναλυτικά, διδάσκονται: Πιάνο, Κλασσική Κιθάρα, Γιουκαλίλι, Ακορντεόν, Αρμόνιο, Φλάουτο, Όμποε, Βιολί Βιολοντσέλο, Κλαρινέτο, Τρομπόνι, Τρομπέτα, Φλογέρα, Κόρνο, Φαγκότο, Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Ταμπουράς, Τζουράς, Ούτι, Τουμπερλέκι, Κρουστά, Ντράμς, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ακουστική Κιθάρα, Μπάσο  κ.λ.π.
  • Θεωρητικά μαθήματα – Σολφέζ – Αρμονία.
  • Φούγκα – Αντίστιξη – Προετοιμασία για Μουσικά Σχολεία -Πανεπιστήμια.

Διευθύντρια Μουσικής Σχολής «Νικολό Παγκανίνι» κ. Αλεξάνδρα Μαρίνου Κλικάρετε για να δείτε Βιογραφικό Μαρίνου Αλεξάνδρα (σύντομο βιογραφικό)

Διδάσκουν :  κ. Νινέτα Μπέη, κ. Αλεξάνδρα Μαρίνου, κ. Σοφία  Σερέφογλου, κ. Α. Χανιώτης, κ. Χρήστος  Τούκας, κ. Σεραφείφ Τουρίκας, κ.Διονύσης Αποστολόπουλος,κ.Γιώργος Νικολόγλου, κ.Δ.Μέγγου, κ.Π.Τερζάκης,κ. Ζωή Σολδάτου,κ.Γ.Καμπουρέλη, κ.Αλ.Νούσα

Κλικάρετε για να δείτε Βιογραφικά

Βιογραφικό Ζωή Σολδάτου. Aνδρέας Χανιώτης -Σύντομο Βιογραφικό Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Παιδική χορωδία Παίδων -Εφήβων »Μελωδανθοί»

Σάββατο 12:00- 13:00

Διδάσκει η κ. Νινέτα Μπέη

Χορωδία Ενηλίκων  »Μελισσωδοί» 

Τρίτη 19:30-21:00

Διδάσκει ο κ. Σταύρος Κωττάκης

Φωνητική -Ορθοφωνία-Μοντέρνο Τραγούδι

Τα μαθήματα είναι Ατομικά, η μέρα & ώρα ορίζονται κατόπιν συνεννόησης με τον Καθηγητή. Διδάσκει η κ.Αλεξάνδρα Νούσα Κλικάρετε για να δείτε Βιογραφικό:Αλεξάνδρα Νούσα Βιογραφικό 2023

Εργαστήριο Φωνητικής για νέους 15-23 ετών

Το τραγούδι γίνεται χαρά,  παιχνίδι και γνώση!

 Μέσα από διαδραστικές και ατομικές ασκήσεις οι συμμετέχοντες δημιουργούν, διασκεδάζουν και μαθαίνουν για τη μουσική και τη γλώσσα μας. Εξερευνούν τη φωνή τους, τραγουδούν, ανακαλύπτουν ρυθμούς, γράφουν τα δικά τους τραγούδια, μελετούν κείμενα, ποίηση και στίχους.

Ένα πολύπλευρο εργαστήριο που δίνει τη δυνατότητα για εξωτερίκευση και δημιουργικότητα!

Σάββατο: 10:00- 11:30

Διδάσκει ο κ. Παναγιώτης Τερζάκης, καθηγητής φωνητικής και αγωγής του λόγου

Κλικάρετε για να δείτε Βιογραφικό: Παναγιώτης Τερζάκης Βιογραφικό

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τμήμα  Φλάουτου  & Φλογέρας 

Λίγα  Λόγια  για τη  Φλογέρα

Η φλογέρα, ή αλλιώς φλάουτο με ράμφος, πήρε το όνομά του από το σχήμα του επιστομίου που μοιάζει με ράμφος πουλιού και έχει μια μακρά ιστορία. Είναι ξύλινο όργανο, που ήταν πολύ δημοφιλές στην εποχή της αναγέννησης και του μπαρόκ, με πλούσιο ρεπερτόριο και ήχο απαλό, αλλά και ευέλικτο. Από τα μέσα του 20ου αιώνα κατασκευάστηκαν και πλαστικές φλογέρες. Αυτό μαζί με το ότι είναι ένα πολύ οικονομικό όργανο στην αγορά του και εύκολο στην χρήση  του, οδήγησε στην εισαγωγή αυτού του οργάνου στην τάξη της μουσικής, του σχολείου. Ο γνωστός συνθέτης και μουσικοπαιδαγωγός  Carl  Orff   συνδέεται στενά με την εισαγωγή της φλογέρας στα σχολεία. Τα μαθήματα είναι ατομικά και διαρκούν 45΄ την εβδομάδα. Διδάσκoυν η κυρία Σοφία Σερέφογλου & η κυρία Μυρτώ Χρυσανθοπούλου Παρακαλούμε κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Σοφία Σερέφογλου Παρακαλούμε κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό

 Λίγα Λόγια για το  Φλάουτο

Γερμανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν φλάουτα από κόκαλα πουλιού και ελεφα-ντόδοντο, που είναι ηλικίας τουλάχιστον 35.000 ετών και πιθανότατα αποτελούν τα παλαιότερα μουσικά όργανα στον κόσμο. Το φλάουτο, ή αλλιώς πλαγίαυλος, εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον 12ο αιώνα μ.Χ. Από την Αναγέννηση και μετά βεβαιώνουν πολλοί πίνακες ζωγραφικής, την ευρύτερη χρήση του. Για την ακρίβεια, στη Δυτική Ευρώπη κυριαρχούσε από το μεσαίωνα μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα η φλογέρα. Από αυτή την εποχή και μετά διαδόθηκε ο πλαγίαυλος, ο οποίος και χρησιμοποιείται σήμερα τελειοποιημένος ως όργανο της ορχήστρας. Το φλάουτο ανήκει στην οικογένεια των ξύλινων πνευστών, μιας και παλιά κατασκευαζόταν από ξύλο. Από τις αρχές του 20ου αιώνα άρχισε να κατασκευάζεται από μέταλλο, ασήμι ή χρυσό. Έχει ήχο μαλακό, διαυγή και γλυκό και εντυπωσιακή παρουσία. Εκτός από έργα μουσικής δωματίου παρουσιάστηκαν στο μπαρόκ και στην κλασική εποχή κοντσέρτα, σονάτες, αλλά και έργα για σόλο φλάουτο. Είναι όργανο με πολλές δυνατότητες και έχει χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη μουσικής. Τα μαθήματα είναι ατομικά και διαρκούν 45΄ την εβδομάδα.

Διδάσκει η κυρία Σοφία Σερέφογλου. Παρακαλούμε κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό  Σοφία Σερέφογλου Βιογραφικό Διδάσκει η κυρία Μυρτώ Χρυσανθοπούλου Παρακαλούμε κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Μυρτώ Χρυσανθοπούλου 2023

Μουσική  Προπαιδεία με Έμφαση στη  Φλογέρα με την Σοφία Σερέφογλου

  Ελάτε να ανακαλύψουμε το μαγικό κόσμο της μουσικής παίζοντας φλογέρα!!! Μαθαίνουμε: όλες τις μουσικές έννοιες μέσα από παιχνίδια, να παίζουμε τραγούδια που αγαπούν πιο πολύ τα παιδιά, να αυτοσχεδιάζουμε και να συντονιζόμαστε με όλα τα μέλη της ομάδας!! Η φλογέρα με τον γλυκό της ήχο ηρεμεί τα παιδιά. Είναι όργανο εύκολο στο παίξιμο, με χαμηλό κόστος αγοράς. Το μάθημα διαρκεί 45 λεπτά και είναι εβδομαδιαίο. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Σε κάθε τμήμα  θα συμμετέχουν 2-5 παιδιά. Διδάσκει η κυρία Σοφία Σερέφογλου. Τρίτη 18:00-18:45

Παρακαλούμε κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Σοφία Σερέφογλου Βιογραφικό Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μουσικοκινητική Αγωγή 

Ο συνθέτης Carl Orff εμπνευσμένος από την ενότητα μουσική-λόγος-χορός στην αρχαία Ελλάδα, δημιούργησε αυτό το παιδαγωγικό σύστημα, το οποίο εξοικειώνει τα παιδιά με τη μουσική μέσα από την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό, το λόγο, την αυτενέργεια και το παιχνίδι και δημιουργεί ολοκληρωμένους ανθρώπους με δημιουργικότητα, φαντασία, συγκέντρωση, παρατηρητικότητα και κρίση!

       Περιγραφή των  Μαθημάτων        

Στα μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής τα παιδιά έχουν την ευκαιρία:

1)      να βιώσουν διάφορες μουσικές έννοιες όπως ταχύτητα, δυναμική, μελωδία, παύση. 2)      να αποκτήσουν γνώσεις της μουσικής γραφής. 3)      να παίξουν σε μουσικά σύνολα. 4)      να αποκτήσουν βασικές τεχνικές σε ευκολόπαιχτα όργανα( ξυλόφωνα, φλογέρες, μαράκες, τύμπανα κ.ά.). 5)      να ανακαλύψουν τις ηχητικές πηγές του σώματος και της φωνής. 6)      να κατασκευάσουν τα δικά τους μουσικά όργανα. 7)      να εκφραστούν στην ομάδα και να συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά. 8)      να μάθουν στοιχεία για τη δομή της μουσικής, μέσα από παιδικούς παραδοσιακούς χορούς και άλλα μουσικά δείγματα. 9)   να αυτοσχεδιάσουν. 10)   να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να καλλιεργήσουν  την κινητικότητα και εκφραστικότητα του σώματός τους.

Ελάτε να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μουσικής μέσα από τραγούδια και χορό!
Τα τμήματα μουσικοκινητικής απευθύνονται σε παιδιά 3-6 ετών. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι, με συνοδοιπόρους το ρυθμό, τη μελωδία και την κίνηση.
Διδάσκει η κ. Δήμητρα Μέγγου
Κλικάρετε για να δείτε Βιογραφικό Μέγγου Δήμητρα Σύντομο Βιογραφικό Τρίτη  17:30-18:30 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τομέας Παραδοσιακής Μουσικής

Τα μαθήματα διδάσκονται  Ατομικά είτε σε Μουσικά Σύνολα

- Μαθήματα Βυζαντινής  Μουσικής -Μαθήματα Παραδοσιακού  &  Δημοτικού  Τραγουδιού – Μαθήματα Φωνητικής – Μαθήματα Πολίτικης  Λύρας – Μαθήματα Κρητικής  Λύρας Μαθήματα Ποντιακής  Λύρας – Μαθήματα Κρουστών – Μαθήματα Κανονάκι – Μαθήματα Σαντούρι – Μαθήματα Ούτι – Μαθήματα Λαούτου Μαθήματα Ταμπουρά -Μαθήματα Βιολιού – Μαθήματα Κλαρίνου – Μαθήματα Ηπειρώτικου  Πολυφωνικού  Τραγουδιού – Αρμονικά  και Συστηματικά!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Παραδοσιακά Κρουστά 

Μια συστηματική και ουσιαστική γνωριμία με την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μέσα από τα Ελληνικά παραδοσιακά κρουστά!!! Τουμπελέκι, Νταούλι, Ηπειρώτικο ντέφι, Νταχάρες…..κ.α. Ανάλυση ρυθμών, μεθοδολογία, ρυθμικό σολφέζ, με έμφαση στις πολλές τεχνικές στην χρήση αυτών των οργάνων!!! Η ιστορία, η εξέλιξη και ο ρόλος τους στην σύγχρονη μουσική!!! Ένα μάθημα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ένα ταξίδι γεμάτο μουσικές, αρώματα και ιδιαίτερα ηχοχρώματα!!!! Καλώς να ορίσετε. Καλώς να ανταμώσουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  • Δημοτικό – Πολυφωνικό τραγούδι.
  • Παιδικό Μουσικό Θέατρο.
  • Κατά τη διάρκεια της χρονιάς γίνονται σεμινάρια από τους καθηγητές και με διάφορα οπτικοακουστικά μέσα, ώστε οι σπουδαστές μας να παρακολουθούν την εξέλιξη του κάθε οργάνου.