FacebookTwitterEmailPrintΜοιράσου

Χορός

Χορός 

 
 • Ομάδες Χορευτικής Έκφρασης  (Κλασσικό μπαλλέτο,Ρώσικο σύστημα Vaganova & Αγγλικό Σύστημα Royal Academy, Σύγχρονος Χορός, Χοροθέατρο).
  Διδάσκει η  κ. Εβελίνα Μποτού Κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Εβελίνα Μποτού Βιογραφικό 2018 Η ομάδα χοροθεάτρου συμμετέχει σε δημόσιες εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πολλές χορογραφίες έχουν αντιγραφεί από τους αρχαίους αμφορείς και από επιτύμβιες πλάκες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ομάδα Χορευτικής Έκφασης Νηπίων 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  3 1/2 έως 7 χρόνων. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα διάφορα είδη ρυθμού, τις δυνατότητες του σώματός τους και τη δημιουργία, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση σε συνδυασμό με τις καλύτερες παιδαγωγικές μεθόδους για το χορό και γενικότερα την τέχνη μέσω της κίνησης. Ταυτόχρονα γυμνάζονται – διασκεδάζουν και κοινωνικοποιούνται με την βοήθεια του υπεύθυνου δασκάλου !!! Τρίτη & Πέμπτη 17:15-18:00 Διδάσκει η  κ. Εβελίνα Μπoτού. Κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Εβελίνα Μποτού Βιογραφικό 2018 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ομάδα Έκφρασης Pre-Senior -Στοιχεία Σύγχρονου

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 χρόνων. Εξαιρετικά διασκεδαστικό, αποτελείται από παιχνίδια, μιμική, εικόνες και ρυθμικές ασκήσεις ώστε να κεντρίσουμε  στα παιδιά το ενδιαφέρον και τη φαντασία αλλά και να τα γυμνάσουμε χωρίς να κουραστούν. Η έγκαιρη εισαγωγή στη μουσική και το χορό, όχι μόνο ψυχαγωγεί το παιδί, αλλά προσφέρει δια βίου οφέλη. Δυνατά οστά, ευλυγισία-ευκαμψία, μυϊκή ενδυνάμωση, ισορροπία, συγχρονισμός, ρυθμική έκφραση, μουσικότητα, δημιουργικότητα, διασκέδαση, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, αίσθηση ολοκλήρωσης, πειθαρχία. Γι’ αυτό και το μπαλέτο, σε αντίθεση με άλλα είδη χορού, δεν θεωρείται μόδα αλλά διαχρονική αξία… Σωματικές αδυναμίες (κύφωση, σκολίωση) βελτιώνονται και διορθώνονται με το Κλασσικό Μπαλέτο. Το συγκεκριμένο Τμήμα είναι προπαρασκευαστικό για την την ένταξη πλέον των παιδιών στις Ομάδες Χορευτικήα Τμήματα Κλασσικού Μπαλέτου. Τρίτη-Πέμτπη 18:00-19:30 Διδάσκουν κ. Κωστής Τσιαμάγκας, κα Μαρίνα Καββαδία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.  

 Ομάδα Χορευτικής Έκφρασης Ενηλίκων 

Τρίτη -Πέμπτη 19:00-20:00 Διδάσκουν  κ. Μαρίνα Καββαδά -κ.Κωστής Τσιαμάγκας

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Ένας λαός, ιδιαίτερα σε δύσκολες ιστορικές και κοινωνικές στιγμές της ζωής του, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά του και να διαμορφώσει τη δική του καλλιτεχνική έκφραση περισώζοντας συγχρόνως την εθνική – πολιτιστική του ταυτότητα. Αυτή την ταυτότητά του την εξασφαλίζει το τρίπτυχο χορός, μουσική και τραγούδι. Για εμάς στην Πνευματική Κίνηση το τρίπτυχο αυτό σημαίνει κινητοποίηση των ψυχικών δυνάμεων, διότι οι παραδοσιακοί κώδικες σκοπεύουν κατευθείαν στο υποσυνείδητο. Στους Ελληνικούς χορούς καταφέραμε όχι μόνο να αντιγράψουμε πιστά τα κινητικά μοτίβα της κάθε περιοχής., αλλά να κάνουμε την παράδοση τρόπο ζωής για τα μέλη μας. Δεν μας ενδιαφέρει να υποδυθούμε τη χαρά και τη λύπη των προγόνων μας, αλλά να ζήσουμε τα ήθη και τα έθιμα της δημοτικής μας κληρονομιάς. Λειτουργούν τμήματα:
 • Τμήματα παίδων & ενηλίκων.
 • Λαογραφικής έρευνας και Σεμιναρίων.
 • Πολυφωνικό – Δημοτικό τραγούδι.
Ο σύλλογος διαθέτει πλούσιο  Βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών. Διδάσκει η κ. Δήμητρα Μέγγου Κλικάρετε για να δείτε το ΒιογραφικόΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕΓΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 2021 Τμήμα Ενηλίκων:  Δευτέρα:  20:00-21:00 & Σάββατο 12:00-13:000 Τμήμα Νέων: Πέμπτη 21:30-22:30 Τμήμα Παίδων: Σάββατο 10:00-11:00 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σύγχρονος Χορός

Το μάθημα είναι επηρεασμένο από τις τεχνικές Limon και Release με στοιχεία ακροβατικής. Σύμφωνα με αυτές το σώμα εκπαιδεύεται να εκφράζεται με την ελάχιστη δυνατή δυναμη, ενώ παράλληλα ασκείται και δυναμώνει. Δίνεται έμφαση στην χρήση της αναπνοής, στον άξονα και τις αλλαγές βάρους, στην ροή της κίνησης, την διαδοχικότητα, τον παλμό, τον συντονισμό του σώματος και σίγουρα στην προσωπική έκφραση και φυσική ελεύθερη κίνηση του καθενός. Σάββατο 12:30-13:30 Διδάσκει  η  κ. Μαρίνα Καββαδά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Barre a Terre 

Εξάσκηση χωρίς τη μπάρα, μέσα από χορογραφημένες ασκήσεις στο πάτωμα. Ενθαρρύνεται το σώμα ώστε να βρει τη σωστή στάση και να κατανείμει σωστά το βάρος του, για ενδυνάμωση & ευλυγισία. Διδάσκει η κ. Εβελίνα Μποτού Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Λάτιν & Ευρωπαϊκοί Χοροί

Χορεύετε; Εάν είστε από 9 έως 99 ετών, ελάτε σήμερα να αλλάξουμε το ρυθμό της εποχής, να ξεχάσουμε τα προβλήματα – έστω και για λίγο – με μεγάλη ποικιλία από χορούς όπως:
 • Βαλς    Φοξ Τροτ  Ταγκό  Κουϊκ Στεπ  Μάμπο Ρούμπα  Σάμπα  Τσα-Τσα  Σάλσα  Ροκ εν Ρολ  Ντίσκο Μερέγκε  Πάσο Ντόμπλε  Τζάιβ  Αργεντίνικο Ταγκό  ΦλαμέγκοΜε τον όρο «Χοροί Latin» αναφερόμαστε σε μια πλειάδα χορών της Λατινικής Αμερικής ή χορών που το στυλ τους μοιάζει με αυτό των χορών της Λατινικής Αμερικής. Οι Latin χοροί χορεύονται συνήθως σε ζευγάρια, είναι σε πιο γρήγορο ρυθμό από τους Ευρωπαϊκούς χορούς, είναι περισσότερο αισθησιακοί, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση και τέλος συνδυάζουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης και πάθος.

Τυπικοί χοροί λάτιν είναι οι Τσα τσα τσα, Ρούμπα, Σάμπα, Σάλσα, Μάμπο, Μερέγκε, Μπατσάτα, Κούμπια, Μπολερό.

Οι ευρωπαϊκοί – κοινωνικοί χοροί γνωστοί και αναλοίωτοι μέσα από το πέρασμα του χρόνου, ευγενικά δείγματα της αριστοκρατικής καταγωγής τους αποτελούν το βασικότερο μέρος κάθε χορευτικής εκδήλωσης στις μέρες μας. Οι Ευρωπαϊκοί χοροί προσφέρουν καλό παρουσιαστικό, έλεγχο στο σώμα, καλή ισορροπία και εναλλαγή απαλότητας – κοφτής κίνησης. Οι Ευρωπαϊκοί χοροί είναι οι εξής:
 • Tango
 • Waltz
 • Fox Trot
 • Quick Step
 • Viennese Waltz
Τμήματα  Latin Αρχαρίων Ενηλίκων Παρασκευή 18:45-20:45  Διδάσκει ο κ.Φάνης Βεντούρης Τμήμα  Προχωρημένων Παρασκευή 18:45-20:45  Διδάσκει η κ.Σόφη Τσιτσοπούλου Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κινησιολογία -Body balance

Γυμναστική με Χορό για ενήλικες γυναίκες -άντρες.

Τα μαθήματα γίνονται: Γυναίκες -Άντρες: Τρίτη & Πέμπτη 21:00-22:00. Διδάσκει η  κ. Εβελίνα Μπότου. Κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Εβελίνα Μποτού Βιογραφικό 2018 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Hip-hop, Commercial, High Heels

Για παιδιά -Εφήβους -Ενήλικες

Commercial/HipHop
Τo Hip Hop ξεκίνησε ως χορός του δρόμου (street dance) στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στις γειτονίες του Μπρόνξ το 1972 από  Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους. Τα βασικά είδη είναι το Breaking, locking, Popping και το Bogaloo.
Με την πάροδο των χρόνων το Ηip Hop εξελίχθηκε σε μια ολόκληρη κουλτούρα και με την βοήθεια της μουσικής βιομηχανίας, των τηλεοπτικών σόου και των ταινιών πέρασε από τους δρόμους στις αίθουσες χορού. Το γεγονός αυτό συντέλεσε ώστε να δημιουργηθούν και άλλα είδη η στυλ του Hip Hop όπως το commercial Hip Hop η New style , η Funky jazz ,το Lyrical Hip Hop κ.α.
Μουσική της δεκαετίας του ’90 καθώς και νεότερη θα μας οδηγήσουν στα μονοπάτια των πιο καλών Performer και χορευτών της Beyonce. Θα μάθουμε να στεκόμαστε πάνω σε μια σκηνή μέσω της RnB και Pop κουλτούρας αναμεμιγμένη με στοιχεία της HipHop μουσικής και τεχνικές από Jazz μέχρι Reggaeton και Dancehall! Το πιο εμπορικό είδος που κατακλίζει σκηνές και video clips είναι εδώ! Τι περιμένεις για να το δοκιμάσεις?Hip Hop Νέων -Ενηλίκων Δευτέρα 18:00-19:00
Commercial Δευτέρα 19:00-20:00High Heels Μάθημα που αποτελείται από δύο μέρη συνήθως, το τεχνικό(ενδυνάμωση,γραμμές,περπάτημα,στάση σώματος,στροφές) και το χορογραφικό. Ο χορευτής μέσα από βάσεις του μοντέρνου jazz χορού που τοποθετούνται όμως πάνω σε τακούνια αποκτά αυτοπεποίθηση και δύναμη,μαθαίνει την έννοια της πειθαρχίας και του performance. Γρήγορες και έντονες αλλά και αργές sensual χορογραφίες μας οδηγούν σε ανακάλυψη και αγάπη του εαυτού μας.Δευτέρα 20:00-21:00
Διδάσκει η κ.Άρτεμις Αλμπάνη Κλικάρετε για να δείτε το Βιογραφικό Βιογραφικό Άρτεμις Αλμπάνη
Hip Hop Παίδων -Εφήβων  Πέμπτη 19:00-20:00  & 20:00-21:00Commercial Παίδων-Εφήβων Πέμπτη 21:00-22:00 Διδάσκει η κυρία Δήμητρα Τσιμπλιαρά 

ZUMBA GOLD®:Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής! 

Το Zumba Gold είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άσκησης ειδικά σχεδιασμένο για δραστήρια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, για άτομα καινούργια στο χώρο της άσκησης και για άτομα με προβλήματα υγείας. Είναι ένα απλό, διασκεδαστικό, χαμηλής έντασης πρόγραμμα που προσφέρει όλα τα οφέλη της άσκησης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να τραυματιστούν ή να νιώσουν πόνο οι συμμετέχοντες. Στόχος: H βελτίωση της φυσικής κατάστασης και κατ΄ επέκταση η δημιουργία προϋποθέσεων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής! Το πρόγραμμα χωρίζεται  στο Zumba Gold και το Zumba Gold (Chair). Το Zumba Gold (Chair) είναι πρόγραμμα άσκησης με καρέκλες κατάλληλο για άτομα με κινητικά προβλήματα ή άλλα προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να στέκονται όρθιοι για πολλή ώρα.  

ZUMBA KIDS®: Για τους μικρούς μας φίλους! 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από έξι ετών. Τμήμα Παίδων Kids  2020 Εφόσον δημιουργηθεί τμήμα Διδάσκει η κ. Γεωργία Μηνά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ZUMBA KIDS JUNIOR®: Για τους πολύ…μικρούς μας φίλους! 

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών. Τμήμα Παίδων Kids Junior  (4-6 χρόνων)  2021 Εφόσον δημιουργηθεί τμήμα Διδάσκει η κ. Γεωργία Μηνά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.  

 Pilates

Τρίτη 21:00-22:00 Διδάσκει η κ. Γεωργία Μηνά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.    

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

 Μέσα στο φιλικό και σοβαρό μας περιβάλλον, ελάτε με το χορό:
 • Να διώξουμε το άγχος.
 • Να διασκεδάσουμε.
 • Να γυμναστούμε.
 • Να δημιουργήσουμε φιλίες.
 • Να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση.
Ο χορός δίνει μακροζωία, μας κάνει πιο κοινωνικούς!   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.